English | עברית
ירקות ופירות אורגניים- הדרך לנעורי נצח?
Created by Nir Ramati in 29/08/2012 15:47:29

לאחרונה נראה, כי כולם התחילו לאכול אוכל אורגני.


לאחרונה נראה, כי כולם התחילו לאכול אוכל אורגני. ירקות ופירות אורגניים גודשים את מדפי רשתות השיווק והסופרמרקטים, יותר ויותר מגדלים עוברים לחקלאות אורגנית ועוד ועוד חברות מעידות על עצמן כמי שעברו לייצור אורגני. מדוע הולך וגובר הביקוש כיום לירקות ופירות אורגניים והאם, כפי שטוענים רבים, יש בצריכה אורגנית של ירקות ופירות כדי להיטיב עם הבריאות? על כך במאמר זה.

 

ירקות ופירות אורגניים- זה טוב לסביבה וטוב לגוף האדם

כדי להבין מדוע הצריכה של ירוקת ופירות אורגניים (ושל מוצרים אורגניים בכלל) גדלה בשנים האחרונות יש להבין ראשית מהם פירות וירקות אורגניים ובמה הם שונים מירקות ופירות שגודלו בחקלאות הקונבנציונאלית. פירות וירקות אורגניים גדלים במסגרת החקלאות האורגנית, שהיא חקלאות נטולת הנדסות גנטיות ומניפולציות גנטיות שנעשות באופן מלאכותי ויוצרות יבולים המכילים כמויות משמעותיות של רעלים. 
זוהי חקלאות במסגרתה השימוש בחומרים סינטטיים וכימיקלים הוא מופחת עד לא קיים כלל. 

חקלאות אורגנית וצריכת פירות וירקות אורגניים נחשבת לבריאה יותר ובטוחה יותר, מאחר שלא נעשה בה שימוש בכימיקלים שהנזק שלהם לגוף אדם יכול להיות רב. אנטיביוטיקה, חומרי הדברה לסוגיהם השונים, חומרי דישון, כלורופראן, גז אטילן ועוד- כל אלה הם חומרים כימיים המוזרקים לפירות, לירקות ולסוגי מזון נוספים שאנו צורכים ואשר הצטברותם במינונים גבוהים בגוף האדם יכולה להסב נזק למערכות גופו השונות. כאבי שרירים, חוסר שינה, הפרעות בנשימה, פגיעה בזיכרון, פגיעות לב, הרעלות כימיות, פגיעות בראייה ובמערכת העיכול, עצבנות, סחרחורות ועוד- כל אלה הם דוגמאות לנזקים המצטברים שהחקלאות הקונבנציונאלית יכולה להסב לגוף האדם.  נוסף להיותה בריאה יותר ומזיקה פחות, חקלאות אורגנית היא חלק בלתי נפרד מהמרוץ להצלת כדור הארץ, מאחר שהיא פחות מזהמת ומתחשבת יותר בערכי הטבע ובשימור הקרקע. 


צריכה של פירות וירקות אורגניים- צעד אחד קטן בדרך לאורח חיים בריא

למרות היתרונות המתוארים לעיל של צריכת פירות וירקות אורגניים, אין די בכך כדי לנהל אורח חיים בריא. מעבר לצריכה של פירות וירקות אורגניים הוא רק אחת מהפעולות הרבות שמומלץ  לבצע כדי להעלות את תדר הבריאות שלנו. צריכה של ג'נק פוד, נשימה של אוויר מזוהם ולא נקי, אכילה של מזון תעשייתי (משומר, מעובד וסינטטי), עבודה אינטנסיבית מידי שמסבה לחץ רב וצריכה מרובה של תרופות כימיות- כל אלה הם גורמים נוספים שיכולים לפגוע בבריאות ולהוריד את איכות החיים, ועל כן במקביל למעבר ל"מקרר אורגני" יותר, רצוי גם לשנות הרגלים נוספים, שרבים מהם הפכו לחלק משגרת חיינו, אך הם פוגעים בבריאות שלנו.



חזור »
מוצרים במבצע
Featured Products

סל ירקות אורגניים קטן

Product Image
מחיר ל סל 10 ירקות: 85.00
לפרטים נוספים

פסטה אורגנית - pasta

Product Image
מחיר ל : 5.99
לפרטים נוספים

בננה - banana

Product Image
מחיר ל קילו: 10.40
לפרטים נוספים

פלפל אדום - red pepper

Product Image
מחיר ל קילו: 8.90
לפרטים נוספים

סל ירקות אורגניים גדול

Product Image
מחיר ל סל 13 מוצרים: 125.00
לפרטים נוספים

סל פירות וירקות אורגניים גדול

Product Image
מחיר ל סל: 135.00
לפרטים נוספים

לחם דגנים קל - grain bread

Product Image
מחיר ל כיכר: 12.99
לפרטים נוספים

כרוב לבן - white cabbage

Product Image
מחיר ל קילו: 9.30
לפרטים נוספים

12 ביצי חופש אורגניות

Product Image
מחיר ל : 16.99
לפרטים נוספים

אבוקדו אורגני - avocado

Product Image
מחיר ל קילו: 9.00
לפרטים נוספים

 


© אור-גני    מעוניינים להירשם? טלפון: 08-9791616 פקס: 08-9791818    דוא"ל: info@or-gani.org.il   כתובת למשלוח דואר: ת.ד 34488 ירושלים

   
הקמת אתר   |   פרסום בגוגל - מרקטיזם   |   עוצב ע"י

Your cart is currently empty.