English | עברית
כיצד תזהו מזון איכותי?
Created by Nir Ramati in 31/03/2015 14:41:27

כולנו שומעים כל הזמן על חומרים משמרים, תאריכי תפוגה שמושכים את הקץ קצת יותר ממה שמקובל ועל חומרים שמוחדרים אל תוך המזון שלנו ופוגעים באיכויותיו


כולנו שומעים כל הזמן על חומרים משמרים, תאריכי תפוגה שמושכים את הקץ קצת יותר ממה שמקובל ועל חומרים שמוחדרים אל תוך המזון שלנו ופוגעים באיכויותיו. המודעות ההולכת וגוברת לתזונה בריאה ואיכותית יותר מצריכה מאיתנו לשים לב לאותיות הקטנות ולבדוק איזה מזון הוא האיכותי והטוב ביותר עבורנו. בעולם שבו הסופרמרקט הכי קטן עמוס בעשרות, מאות ואלפי מוצרים שונים, איך אפשר לזהות מזון איכותי? הנה כמה דברים שיעזרו לכם.

ללא חומרים משמרים:

מזון איכותי הוא מזון טרי ככל האפשר, שלא הוספו לו חומרים משמרים. החומרים המשמרים יכולים להיות תמימים לחלוטין, אך במקרים רבים הם מכילים חומרים כימיים ותוספות שאינן תורמות לאיכות המזון ובטח שלא לבריאות שלנו. מומלץ לבחור תמיד באופציה ללא חומרים משמרים.

מזון טרי ככל האפשר:

כשמדובר בפירות וירקות, אך גם בקטניות, מוצרי מאפה מדגנים מלאים ואפילו גבינות ומוצרי חלב, כדאי להעדיף תמיד מוצרים טריים ואורגניים. פירוש הדבר הוא שהמזון הוכן, לוקט או הגיע לחנות זמן קצר לפני שאנחנו רוכשים אותו ולכן הוא איכותי וטרי יותר.

העדיפו מזון אורגני:

כשאנחנו חושבים "אורגני" אנחנו חושבים באופן ישיר על ירקות ופירות, אך למעשה מדובר בשוק גדול ורחב שמציע מוצרי איכות היישר מהטבע, ללא התערבות של חומרים כימיים ותהליכים מתועשים. אפשר למצוא לצד פירות וירקות אורגניים, שלא עברו ריסוס כימי מהותי, גם גבינות, מוצרי חלב, דגנים, קטניות ומאפים מחומרי גלם אורגניים. אלו נחשבים איכותיים יותר.

מזון לא מתועש:

מזון לא מתועש, שהוכן על ידי עסקים קטנים ששמים דגש על כל מרכיב וכל פרט, הוא בדרך כלל מזון איכותי יותר. ככל שהמזון שאנחנו מכניסים לפה עבר יותר תהליכים מתועשים, באמצעות מכונות וחומרי שימור שמגיעים מהתעשייה, כך הערך שלהם יורד. כדאי להמעיט בתזונה מתועשת ולבחור מוצרים של יצרנים קטנים המקפידים על תהליכי ייצור טבעיים יותר. מזונות עם המון מלח או סוכר, תוספות שמאפיינות ייצור מתועש של אוכל, הם מזונות לא איכותיים שיכולים לגרום ללא מעט בעיות בריאותיות.

מבחן המבט המגע והריח:

זהו מבחן פשוט שרובנו לא לוקחים בחשבון כשאנחנו חושבים על איכות האוכל שאנחנו מכניסים לפה, אבל הרבה מאד פעמים נוכל להבדיל בין מזון איכותי למזון נחות פשוט על ידי מבט, מגע או הרחה של המזון. פרי שמריח לנו רקוב, משקה שהצבע שלו אינו טבעי, לחם קשה למגע שנראה ישן – כל הדברים האלו הם חלק מתהליך למידה שמבטיח שניקח אל סל הקניות שלנו רק מוצרים איכותיים שיעשירו את התזונה שלנו.

גם אוכל מוכן יכול להיות איכותי:

לא רק חומרי הגלם שמשמשים אותנו בבישול צריכים להיות איכותיים, אלא גם האוכל המוכן שאנחנו רוכשים. כדאי לבחור באוכל מוכן שמיוצר על ידי שפים וטבחים בעלי ניסיון, שמכירים את חומרי הגלם השונים ויודעים להעריך אותם ולתת להם כבוד. גם במקרה הזה הטעם, הריח והמגע יכולים לגרום לנו להבחין מתי מדובר באוכל איכותי ומתי עדיף להשאיר אותו בצלחת.





חזור »
מוצרים במבצע
Featured Products

שמן זית כתית טהור אורגני - Organic Extra Virgin O

Product Image
מחיר ל בקבוק: 36.99
לפרטים נוספים

פסטה אורגנית - pasta

Product Image
מחיר ל : 5.99
לפרטים נוספים

תפוח גאלה - gala apple

Product Image
מחיר ל : 19.90
לפרטים נוספים

ברוקולי - broccoli

Product Image
מחיר ל קילו: 10.50
לפרטים נוספים

סל ירקות אורגניים קטן

Product Image
מחיר ל סל 10 ירקות: 85.00
לפרטים נוספים

בננה - banana

Product Image
מחיר ל קילו: 10.40
לפרטים נוספים

לחם דגנים קל - grain bread

Product Image
מחיר ל כיכר: 12.99
לפרטים נוספים

אבוקדו אורגני - avocado

Product Image
מחיר ל קילו: 9.00
לפרטים נוספים

פטרוזליה שורש - root parsley

Product Image
מחיר ל צרור 3 יחידות: 7.90
לפרטים נוספים

סל פירות וירקות קטן

Product Image
מחיר ל סל: 95.00
לפרטים נוספים

 

© אור-גני    מעוניינים להירשם? טלפון: 08-9791616 פקס: 08-9791818    דוא"ל: info@or-gani.org.il   כתובת למשלוח דואר: ת.ד 34488 ירושלים

   
הקמת אתר   |   פרסום בגוגל - מרקטיזם   |   עוצב ע"י

Your cart is currently empty.