English | עברית
תפקידם של חדרי קירור בתהליך שינוע המזון האורגני
Created by Nir Ramati in 04/05/2016 21:01:27


בשווקי המזון השונים ישנה תנועה גדולה של מוצרי מזון לרבות שינוע מזון אורגני; מידי יום צוותים ברשתות מזון אורגני מייצרים מגוון רחב של מאכלים שונים. חלקם חוזרים לקירור ואחרים מוגשים מיד.

 

צורת עבודה שוטפת זו מחייבת כניסה של מוצרי מזון שיוצרו בחקלאות אורגנית ישירות לתוך חדרי קירור. על מנת שהתהליך יקרה, יש צורך בחדרי קירור המאפשרים אחסון איכותי של מזון אורגני, אחסון זה חייב לשמר את הטיב והאיכות של המזון.

 

צריכת מוצרים אורגניים מחייבת פיקוח

צריכת מוצרים אורגניים הינה דבר מאד חשוב עבור קהל לקוחות מסור המוכן לשלם לא מעט כסף עבור תוצרת זו. מזון אורגני יכול להיות ירקות, פירות, ממרחים, מוצרי חלב וגבינות, בשר, עוף ועוד – מוצרים בסיסיים שהפכו למותרות עקב הגידול והתנאים המיוחדים של הקרקע החקלאית. יש לציין שקיים פרמטר חשוב של הפיקוח מטעם משרד החקלאות על תוצרת מזון אורגני: על כן, כל נושא השינוע והאחסון חייב להיות מנוהל בצורה מבוקרת מאד.

 

תהליך השינוע ופריקת הסחורה

תהליך שינוע המזון האורגני מהיצרן לצרכן צריך לעבור מהחקלאי דרך שירותי הובלה בקירור או בהקפאה. בדרך כלל מדובר בשינוע הסחורה באמצעות משאיות, רכבים או טריילרים עם מערכות קירור והקפאה מיוחדות. לאחר מכן, שהסחורה מגיעה אל היעד- יש לפרוק אותה במהירות ולאחסן אותה בחדרי קירור ייעודיים. עובדי רשת המזון מסדרים את המזון במקררים תעשיתיים גדולים.

 

חשיבות איכות הקירור עבור המזון האורגני

חשוב לקחת בחשבון שלא מדובר רק באחסון, אלא בהכרח על איכות מערכת הקירור, או במילים אחרות המערכת חייבת להיות מתוחזקת על ידי טכנאי שיכול להבטיח לרשת המזון ולצרכן קירור אמין וטוב.

כאשר הסחורה מגיעה לרשתות המזון יש לפרוק אותה ולאחסן במערכות קירור אמינות עם תו תקן מיוחד. כל כשל עלול לגרום לאבדן מוצרי מזון יקרים וסביר להניח שאי יכולת לעמוד בהתחייבות כלפי לקוחות; דבר שעלול להוביל לתביעות משפטיות עקב עגמת נפש או פגיעה בבריאות.

שינוע המזון האורגני חייב להתבצע במערכות קירור מיוחדות אשר שולטות בטמפרטורה בצורה מדויקת ואין חשש או סכנה שיקררו יותר מידי או פחות מידי ויפגעו במזון שמגיע בסופו של דבר לצלחת – ועל כן בריאות הציבור הינה פרמטר מאד חשוב.

 

כמו כן, חשוב לזכור כי מזון אורגני הוא מזון שגדל ללא חומרים כימיקליים או התערבות של הורמונים ללא חומרים משמרים ועל כן, שימורו בקירור מתאים, משמר למעשה את המאפיינים שלו בצורה הטובה ביותר ומבטיח את הערך התזונתי למי שצורך אותו.

  לסיכום, שינוע מזון אורגני ואחסונו חייב להתבצע באמצעות מערכות קירור חדישות ומתקדמות למען איכות המוצר ובריאותו של הצורך. וכן, יש כאן גם דגש על עלויות – מדובר באוכל יקר מאד שמחייב טיפול וביקורת קפדניים



חזור »
מוצרים במבצע
Featured Products

סל ירקות אורגניים קטן

Product Image
מחיר ל סל 10 ירקות: 85.00
לפרטים נוספים

לחם דגנים קל - grain bread

Product Image
מחיר ל כיכר: 12.99
לפרטים נוספים

שמן זית כתית טהור אורגני - Organic Extra Virgin O

Product Image
מחיר ל בקבוק: 36.99
לפרטים נוספים

ברוקולי - broccoli

Product Image
מחיר ל קילו: 10.50
לפרטים נוספים

אבוקדו אורגני - avocado

Product Image
מחיר ל קילו: 9.00
לפרטים נוספים

סל פירות וירקות קטן

Product Image
מחיר ל סל: 95.00
לפרטים נוספים

פריכיות אורז - rice cakes

Product Image
מחיר ל אריזה: 5.99
לפרטים נוספים

בננה - banana

Product Image
מחיר ל קילו: 10.40
לפרטים נוספים

סל ירקות אורגניים גדול

Product Image
מחיר ל סל 13 מוצרים: 125.00
לפרטים נוספים

חסה ערבית - arab lettuce

Product Image
מחיר ל יחידה: 5.90
לפרטים נוספים

 


© אור-גני    מעוניינים להירשם? טלפון: 08-9791616 פקס: 08-9791818    דוא"ל: info@or-gani.org.il   כתובת למשלוח דואר: ת.ד 34488 ירושלים

   
הקמת אתר   |   פרסום בגוגל - מרקטיזם   |   עוצב ע"י

Your cart is currently empty.